Schrijf in via onze inschrijfformulieren en ontvang 2% webshopkorting op het cursusbedrag.

3Shape kroon- en brugwerk voor beginners

Ontwerpen van kroon- en brugwerk met de 3Shape Dental System Software

Een 3Shape Basic Dental System training is een uitgebreid en praktijkgerichte training om deelnemers vertrouwd te maken met de verschillende aspecten van het gebruik van de 3Shape software en apparatuur voor tandheelkundige toepassingen.

De training behandelt fundamentele onderwerpen zoals:

  • Inleiding tot de 3Shape software: Deelnemers leren over de basisfunctionaliteit en navigatie van de software-interface, inclusief tools en functies die worden gebruikt bij het ontwerpen van tandheelkundige restauraties.
  • Digitaal scannen van afdrukken: Deelnemers verwerven kennis over het proces van het nemen van digitale tandafdrukken met behulp van de 3Shape scanner. Dit omvat het leren van de juiste scantechnieken om nauwkeurige en gedetailleerde beelden van het gebit van de patiënt vast te leggen.
  • Ontwerpen van tandheelkundige restauraties: Deelnemers leren hoe ze de 3Shape software kunnen gebruiken om verschillende tandheelkundige restauraties te ontwerpen, zoals kronen, bruggen en veneers. Ze leren 3D-modellen te manipuleren, vormen aan te passen en een goede pasvorm en functie te garanderen.
  • Samenwerking en communicatie met andere tandheelkundige professionals: Deelnemers leren hoe ze effectief kunnen communiceren en digitale bestanden kunnen delen met andere tandheelkundige professionals, zoals tandheelkundige laboratoria en orthodontisten, voor een gestroomlijnde samenwerking en behandelplanning.
  • Casuspresentatie en communicatie met patiënten: Cursisten leren hoe ze de software kunnen gebruiken om behandelplannen te presenteren en voorgestelde tandheelkundige restauraties visueel aan patiënten te communiceren, waardoor het begrip en de tevredenheid van de patiënt worden verbeterd.

Tijdens de training doen de deelnemers praktische oefeningen en hands-on workshops om de opgedane theoretische kennis te versterken. Ze worden aangemoedigd om te oefenen en hun vaardigheden toe te passen op praktijkscenario's onder begeleiding van ervaren trainers. Het doel van de training is om deelnemers de benodigde vaardigheden en het vertrouwen te geven om het 3Shape Dental System efficiënt te gebruiken en hoogwaardige digitale tandheelkundige diensten te leveren aan hun patiënten.

date icon

BE: vrijdag 22 maart 2024
NL: woensdag 3 april 2024

clock icon 09u00 - 17u00
locatiepin

BE: Mannebeekstraat 33, 8790 Waregem
NL: Leeuweriklaan 6,
3704 GR Zeist

tekstballon

BE: Nederlands/Frans
NL: Nederlands

krtp punten logo  
euro icon 295 EURO

Over de cursusleider

Youri Van Miegroet is tandtechnieker van opleiding. Sinds jaren is Youri digital trainer. Veel ervaring heeft hij opgedaan door support te geven aan tandartsen en tandtechnici. Deze perfecte combo van training en support komt tot uiting tijdens zijn no-nonsense trainingen. Stap voor stap initieert Youri tandartsen en tandtechnici in de digitale dentale wereld.