September - Oliebollen

Oliebollen zijn niet alleen voor de winter! Deze zachte, luchtige lekkernijen met een krokant korstje en een vleugje zoetigheid zijn perfect om het nieuwe seizoen mee te vieren.

Ontdek ons recept hieronder!

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de melk lichtjes en los de gist erin op. Doe in een grote kom de bloem, vanillesuiker en een snufje zout. Meng dit kort door elkaar.
  2. Splits de eieren. Klop de eierdooiers door het melkmengsel en giet dit beetje bij beetje bij de bloem. Roer in het midden van de kom en meng langzaam de bloem erdoor. Het deeg wordt vrij stevig; blijf goed kloppen zodat het geheel mooi glad wordt zonder klontjes.
  3. Klop de eiwitten met de suiker stevig op. Meng dit in 2 keer onder het deeg, zodat er luchtig beslag ontstaat. Laat het deeg daarna ongeveer 1 uur op een warme plek rijzen, tot het in het volumme verdubbeld is.
  4. Verwarm je frietketel op 180° en haal het mandje eruit. Gebruik twee eetlepels om bolletjes deeg in de hete olie te laten glijden. Bak ze aan beide kanten goudbruin en draai ze voorzichtig zodat ze rondom gelijkmatig kleuren.
  5. Laat de oliebollen kort uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze rijkelijk met poedersuiker. Serveer ze direct, warm en heerlijk zacht.
  6. Smakelijk! 

 Wat heb je nodig?

  • 500 g patisseriebloem
  • 500 ml lauwe melk
  • 3 eieren
  • 30 g verse gist
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 el fijne suiker
  • 1 snuif zout
  • poedersuiker om af te werken

*Dit recept is gebaseerd op 8 personen.

Inhoud van de opleiding

Reproduceren van kleur bij tandheelkundige restauraties wordt beschouwd als één van de meest uitdagende taken. De resultaten die we bereiken bij het maken van kronen in de juiste kleur zijn onvoorspelbaar, omdat we afhankelijk zijn van de kleurbepalingen van het menselijk oog en van de ervaring van de tandtechnieker die de vertaling moet maken van kleurbepaling naar keramische poeders of stains.

Heel wat vragen over kleur zijn jarenlang onbeantwoord gebleven:

  • Waarom pakken kronen te grijs uit?
  • Welke dentinepoeders moeten we gebruiken om de juiste kleur te verkrijgen?
  • Hoe kiezen we het juiste enamel en de juiste opaal effecten?
  • Hoe boots ik de incisaalrand en translucentie van de natuurlijke tand na?
  • Hoe kies ik de juiste onderstructuur uit? En in welke dikte?
  • Hoe vertaal ik wat ik zie in de foto naar de juiste keramiekpoeders?

Dit zijn allemaal onbeantwoorde vragen die het zo moeilijk maken om het probleem van kleur op te lossen in tandheelkunde!

In deze cursus worden alle vragen en dilemma’s die u hebt beantwoord en krijgt u meer zelfvertrouwen bij het maken van een enkele centrale kroon of een ander geval waarbij kleurafstemming belangrijk is. Om dit mogelijk te maken, maken we gebruik van Optishade Styleitaliano. Hiermee kunt u de kleur van de tand nauwkeurig meten. Dan is de logische vraag hoe u de gemeten tandkleur vertaalt naar het labproces. Daarom hebben we een Shade Matching Software voor tandtechnici gemaakt, MATISSE, het acroniem voor “Matching Any Tooth In Shade So Easily” (www.matisse.ai). Met MATISSE en OPTISHADE is een kleurovereenkomst eenvoudig, snel en voorspelbaar.

Arseus lab beursArseus lab beurs

Deze cursus is uniek omdat iedere cursist de tand gaat nabootsen van de andere cursist, dit is de ultieme test om te laten zien dat deze aanpak werkt!

Wat is de Matisse Software?

Matisse is een software die gebruik maakt van AI om de invloed van elke laag te berekenen en te voorspellen: esthetisch model, substructuur, dentine, interne effecten, skin enamel. De kleurgegevens die worden verkregen door Optishade worden vertaald in een compleet stap-voor-stap advies over welke materialen te gebruiken of te mengen om een identieke kleurmatch te bereiken. Voor meer informatie: www.matisse.ai.

Tijdens de cursus leren de deelnemers het volgende:

  • Een voorspelbaar stap voor stap protocol met behulp van Matisse en Optishade
  • Hoe de foto’s te analyseren en te vertalen naar een keramische kaart
  • Hoe de kleur en waarde van substructuren te controleren
  • Een nieuwe methode voor laagopbouw voor een nóg natuurlijker resultaat
  • Hoe opaciteit en translucentie te controleren met de keramische recepten
  • Hoe maak je een natuurlijk ogende incisale rand?
  • Hoe maak je een esthetisch model?
  • Hoe de Matisse keramische recepten in lagen aan te brengen
  • Hoe de Matisse software en Optishade te gebruiken
  • Hoe de Matisse staining studio te gebruiken voor volledige monolithische kronen

Programma

clock icon

Programma dag 1

  • Lezing ‘De 8 uitdagende factoren van kleurbepaling en hun oplossingen’
  • Kleur bepalen met Optishade
  • Recepten uitdraaien met Matisse software
  • Kappen voorbereiden
  • De foto’s van de deelnemers analyseren
  • Demo:  Hoe met keramiek de kroon natuurlijk opbouwen
  • Eerste baksel met dentine en interne effecten

clock icon

Programma dag 2

  • Analyseren van de eerste baksel
  • Correctie eerste baksel aan de hand van Matisse iOS app staining studio
  • Hoe de Enamel te kiezen en Enamel baksel
  • Vorm, oppervlakte structuur en glanzen
  • Beginnen met recept uitdraaien voor de volledige anatomische kroon (2e kroon)
  • Inkleuren van de volledige anatomische zirkoniumkroon
  • Controleren van de kleur met Optishade
  • Glans bak
  • Foto’s van de eindresultaten

gerelateerde producten