Oktober - Tiramisu

Een klassieker die altijd in de smaak valt: zachte lange vingers, romige mascarpone en een vleugje koffie. Perfect om je najaarsdagen mee op te fleuren en even te genieten van een momentje voor jezelf. 

Ontdek ons recept hieronder!

 Bereidingswijze: 

  1. Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Meng het eigeel met de suiker tot een schuimig geheel en roer er de mascarpone door. Voeg beide mengsels samen en roer voorzichtig door elkaar. Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft. 
  2. Meng nu de koffie met de amaretto. Neem een schaal en bedek de bodem met 1 laag met het mengsel uit stap 1. Leg hier een laag boudoirkoekjes op die je eerst heel even in het koffie/ amaretto mengsel dopt. Strooi er een laagje gezeefd cacaopoeder op. Herhaal dit een aantal keer. De bovenste laag moet een mascarpone mengsel zijn met daarbovenop cacao. 
  3. Laat 4 uur of een volledige nacht in de koelkast opstijven. 
  4. Bestrooi de tiramisu met een laagje gezeefd cacaopoeder en geraspte chocolade. 

 Wat heb je nodig?

  • 375 g mascarpone
  • 45 g suiker
  • 4.5 eieren
  • 1.5 pak boudoirkoekjes
  • 1.5 kopje hele sterke koffie
  • 3 el amaretto
  • 4.5 el geschaafde chocolade

*Dit recept is gebaseerd op 6 personen.