banner_formlabs

Formlabs kondigt de nieuwe Form 4B 3D-printer aan

Gepubliceerd in: CAD/CAM
Bezig met laden...

Formlabs kondigt met trots de Form 4B aan, een dentale 3D-printer van de volgende generatie die de industrienormen voor snelheid, nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en materiaalveelzijdigheid herdefinieert. 

Door de ongeëvenaarde snelheid kan de Form 4B elke minuut een model leveren, zonder in te leveren op maatnauwkeurigheid of oppervlakteafwerking. De Form 4B is na het uitpakken meteen gebruiksklaar en stelt dentale professionals in staat om telkens weer perfect passende producten te maken. 

Met tot vier keer hogere printsnelheden, een 30% groter productievolume en toegang tot meer dan 15 materialen voor dentale toepassingen kunnen professionals met de Form 4B moeiteloos onderdelen voor alle dentale indicaties maken

Een razendsnelle 3D-printer met een grote materiaalveelzijdigheid

De Form 4B is een razendsnelle dentale 3D-printer met de meest diverse materiaalbibliotheek voor tandtechniek en orthodontie. Dankzij het Form 4B-ecosysteem kunnen hoogwaardige dentale modellen en biocompatibele hulpmiddelen in eenvoudige workflows snel geproduceerd worden, met een absolute betrouwbaarheid en verbluffende kwaliteit.

De snelheid van de Form 4B wordt aangedreven door de nieuwe Low Force Display™ Print Engine van Formlabs, een krachtige combinatie van leds met een ultrahoog vermogen, collimerende lenzen, optische filters en een robuust LCD-scherm. Samen harden ze elke laag snel uit, ongeacht het aantal of de omvang van het onderdeel. De consistente oppervlaktenauwkeurigheid zorgt ervoor dat modellen, hulpmiddelen en protheses telkens weer precies passen.

Wilt u meer informatie over deze nieuwe 3D printer? Ons Arseus Lab Digital team geeft je graag meer info en advies.

De specificaties op een rijtje

Technologie Low Force Display™ (LFD)
Bouwvolume (B x D x H) 20.0 × 12.5 × 21.0 cm | 7.9 × 4.9 × 8.3 in
Laagdikte (Y-resolutie) 25 - 300 micron
XY resolutie 50 microns
Gemiddelde printsnelheid 40 mm/u
Maximale printsnelheid 100 mm/u
Levensduur Resin Tank 75.000+ lagen met elk Formlabs materiaal
Printergewicht 18,3 kg
Afmetingen 39.8 × 36.7 × 55.4 cm | 15.7 × 14.5 × 21.9 in
Garantie en service Inclusief één jaar garantie
Service tegen betaling en verlengde garantie beschikbaar
Softwarecompatibiliteit Windows 7 en hoger Mac OS X 10.12 en hoger
Aanvaarde bestandstypen STL, OBJ, 3MF