De voordelen van Prime Zirkonia

De voordelen van Prime Zirkonia

Gepubliceerd in: CAD/CAM
Bezig met laden...

Succesvol volledig keramisch assortiment

Nieuwsgierig naar zirkoniumoxide? Kijk dan zeker eens naar Prime zirkoniumoxide, dat deel uitmaakt van de e.max-familie.

IPS e.max is al jarenlang een populair en beproefd systeem van volledig keramische materialen. Sinds zijn introductie omvat de IPS e.max-productfamilie lithiumdisilicaat glaskeramiek (IPS e.max Press en IPS e.max CAD) en zirkoniumoxide (IPS e.max ZirCAD). Vooral het zirkoniumoxide-portfolio is de afgelopen jaren voortdurend uitgebreid met discs en blokken met geoptimaliseerde eigenschappen voor restauraties met een natuurlijke uitstraling [1]. Maar wat zijn nu precies de voordelen van dit materiaal?

Eerste voordeel: uitstekende productkwaliteit

Omwille van de hoge buigsterkte en breukvastheid is monolithisch zirkoniumoxide een van de vaakst gebruikte materialen voor volledig keramische restauraties.

De verschillen in kwaliteit van zirkoniumoxide zijn voor de tandtechnicus vaak moeilijk te zien. Zirkoniumoxide van Ivoclar garandeert – net zoals IPS e.max lithiumdisilicaat glaskeramiek – een betrouwbare, hoge kwaliteit. Prime zirkoniumoxide biedt duurzaamheid, stabiliteit en een indrukwekkende esthetiek. Het constant groeiende aantal klinische studies bevestigt een uitstekende overlevingsscore van 96% na 5 jaar voor restauraties van IPS e.max ZirCAD.

Het robuuste materiaal maakt de vervaardiging van restauraties met een aanzienlijk geringere wanddikte en een tandweefsel besparende preparatie mogelijk.

Tweede voordeel: veelzijdigheid

Prime zirkoniumoxide bestrijkt een breed scala aan toepassingen, variërend van kronen en bruggen (met grote overspanning) tot implantaatgedragen suprastructuren in zowel de anterieure als posterieure regio. Monolithische kronen en bruggen kunnen eenvoudig worden gekarakteriseerd, geglazuurd of gepolijst. Kappen en brugstructuren worden in het tandtechnisch laboratorium esthetisch gelaagd met IPS e.max Ceram.

Derde voordeel: gecoördineerde translucentie en sterkte

IPS e.max ZirCAD Prime en IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic vormen het pronkstuk van de zirkoniumoxide-productfamilie.

De hoogwaardige eigenschappen van beide discs zijn gebaseerd op een unieke vervaardigingstechniek: de Gradient Technology (GT). Binnen een gepatenteerd productieproces worden twee zirkoniumoxide-grondstoffen samengevoegd tot één materiaal: een hoogsterke grondstof (3Y-TZP in IPS e.max ZirCAD Prime en 4Y-TZP in IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic) en een hoog translucente grondstof (5 Y-TZP). Innovatieve verwerkingsstappen zorgen bovendien voor een naadloos en lagenvrij verloop van kleur en translucentie, een homogene microstructuur en een geoptimaliseerde translucentie. Dit zorgt voor uitzonderlijk esthetische resultaten.

IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic (850 MPa in het dentinegebied, 650 MPa in het incisale gebied [2]) is het materiaal bij uitstek voor kronen met een natuurlijke uitstraling [1] en bruggen met 3 elementen.

IPS e.max ZirCAD Prime biedt veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Met een buigsterkte van 1200 MPa in het dentinegebied en 650 MPa in het incisale gebied [3] is het materiaal geschikt voor bruggen met een grote overspanning op natuurlijke pijlers of implantaatabutments.

Vierde voordeel: verschillende cementeermethoden

Restauraties van Prime zirkoniumoxide kunnen worden geplaatst door middel van een adhesieve, zelfhechtende of conventionele cementeermethode. Kies voor elke individuele situatie de geschikte methode. Het conventionele cement voor zirkoniumoxide restauraties – ZirCAD Cement – is gebruiksvriendelijk en voordelig. Het levert steeds opnieuw voorspelbare resultaten.

Na het intraoraal en extraoraal aanpassen van de occlusie worden de contactpunten van de restauraties uit IPS e.max ZirCAD op hoogglans gepolijst met OptraGloss.

[1] Bij natuurlijke lichtomstandigheden. Het gebruik van kunstmatig gegenereerd UV- of UV-achtig licht kan een andere indruk geven.

[2] Typische gemiddelde waarde van biaxiale buigsterkte 850 MPa (dentine) en 650 (incisaal), R&D Ivoclar Vivadent AG, Schaan, Liechtenstein.

[3] Typische gemiddelde waarde van biaxiale buigsterkte 1200 MPa (dentine) en 650 (incisaal), R&D Ivoclar Vivadent AG, Schaan, Liechtenstein.

Exclusieve aanbieding: IPS e.max ZirCAD Prime & IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic

Profiteer nu van exclusieve aanbiedingen met IPS e.max ZirCAD Prime en/of ZirCAD Prime Esthetics. Eén universele oplossing voor de digitale vervaardiging van kroon en brugwerk. IPS e.max portfolio voor tandtechniek omvat ook de Prime zirkonium die speciaal is ontwikkeld met het oog op tandbehoud. Het is uitzonderlijk stabiel, heeft een hoge sterkte en garandeert een indrukwekkende esthetiek op maat van elke individuele patiënt. 

Volume pakketdeal

Profiteer van een speciale korting op basis van een jaarlijkse minimum afname vanaf 10 discs. Bespaar tot 26%!

Jaarcontract actie

Speciaal voor grootgrootgebruikers gelden aantrekkelijke kortingen bij een bestelling met een minimum van 100 discs.  Bespaar tot 23%!