Mei - Aardbeientaart met vanillepudding 

Niets zegt lente zoals verse aardbeien! Een knapperige bodem met zachte vanillepudding vormen samen een frisse en kleurrijke taart die meteen doet dromen. 

Ontdek ons recept hieronder! 

Bereidingswijze: 

  1. Bak het taartdeeg zoals vermeld op de verpakking.
  2. Voor de banketbakkersroom:
    • Doe de melk in een ruime kookpot. Snij de vanillestok overlangs door en schraap de zaadjes uit. Doe de zaadjes bij de melk en doe ook de vanillestok bij de melk. 
    • Breng zachtjes tot net aan het kookpunt (niet laten koken). Doe ondertussen de eigelen in een mengkom (van bv. je keukenmachine) en mix al even los. Doe hierbij de suiker en mix tot een bleke luchtige massa. Voeg hierbij de maizena, bloem en meng nog even. Giet bij dit mengsel een beetje van de hete melk en laat even mengen.
    • Doe dit mengsel bij de rest van de hete melk en roer nu heel goed op een zacht vuur tot een mooie dikke pudding. .
    • Haal de vanillestok uit de pudding. Giet de pudding in een ovenschaal en bedek meteen met keukenfolie. Zo zal er geen vel op de pudding komen. Zet de pudding in de koelkast om volledig te laten afkoelen. 
  3. Roer de vanillepudding goed los en meng er op het laatste optioneel wat aardbeienconfituur kort door. 1 à 2 maal roeren is voldoende. Vul de volledig afgekoelde korst met de vanillepudding. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer ze of snij in kwartjes. Decoreer royaal de taart met aardbeien. 
  4. Bewaar de taart koel. 
  5. Smakelijk! 

Wat heb je nodig?

  • Taartvorm +/- 22 a 24 cm 
  • 1x taartdeeg 
  • 1 bakje aardbeien
  • 500 ml melk
  • 6 eigelen
  • 90 g suiker
  • 20 g maizena
  • 15 g patisseriebloem
  • 1 vanillestok
  • 2 el aardbeienconfituur (optioneel)

*Dit recept is gebaseerd op 6 personen.