Januari - Driekoningentaart 

Begin het jaar feestelijk met de klassieke driekoningentaart! Een luchtige bladerdeegtaart gevuld met lekkere franchipanevulling. Wie het boontje vindt, mag de kroon dragen en zich voor één dag koning(in) noemen. 

Ontdek ons recept hieronder!

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Klop de boter en suiker romig. Meng er 2 losgeklopte eieren door, samen met een snufje zout, het amandelpoeder en één koffielepel amandelextract. Roer tot een gladde crème. 
  3. Leg een vel bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Smeer de vulling erover uit, maar laat aan de randen ongeveer anderhalve centimeter vrij. Maak die rand vochtig met wat water. Leg ergens in de vulling een amandel en dek af met het tweede vel bladerdeeg. Druk de randen dicht met een vork en prik in het midden een klein gaatje zodat stoom kan ontsnappen. 
  4. Klop het laatste ei los met een eetlepel water en bestrijk hiermee de bovenkant van de taart. Bak ongeveer 25 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin is. 
  5. Laat de taart afkoelen op een rooster en versier ze voor het serveren met een gouden kroon. 
  6. Smakelijk! 

Wat heb je nodig?

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 125 g boter
  • zout
  • 3 eieren
  • 125 g amandelpoeder
  • 1 kl amandelextract
  • 1 amandelboon

*Dit recept is gebaseerd op 6 personen.