Februari - Valentijnkoekjes 

De maand van de liefde vraagt om iets zoets! Met deze heerlijke koekjes in hartvorm verras je jouw Valentijn (of gewoon jezelf) met een knapperige traktatie recht uit het hart. 

Ontdek ons recept hieronder!

Bereidingswijze: 

  1. Meng de boter met de basterdsuiker, het vanille-extract en een snufje zout in een kom. 
  2. Voeg het halve ei toe en roer het erdoor. 
  3. Doe de bloem erbij en kneed tot een stevig deeg. 
  4. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minstens één uur in de koelkast rusten. 
  5. Verwarm de oven voor op 170°C en leg bakpapier op een bakplaat. 
  6. Kneed het deeg nog kort door zodat het soepel wordt. Rol het vervolgens uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van ongeveer 3 mm. 
  7. Steek of snijd hartjes uit van zo'n 5 cm doorsnee en leg ze met een beetje tussenruimte op de bakplaat. 
  8. Bak de hartjes in het midden van de oven zo'n 10 à 15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. 
  9. Laat de koekjes even op de bakplaat afkoelen zodat ze steviger worden, verplaats ze daarna naar een rooster om volledig af te koelen. 
  10. Optioneel: bestrooi de afgekoelde hartjes met poedersuiker, dip ze in gesmolten chocolade of versier met glazuur en sprinkles voor een feestelijk effect. 
  11. Smakelijk! 

Wat heb je nodig? 

  • 175 g boter (op kamertemperatuur)
  • 110 g witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 ei 
  • 250 g bloem 

*Dit recept is gebaseerd voor 25 - 30 valentijnkoekjes.