Augustus - Limoncellomousse

Fris, luchtig en met een vleugje zon: deze limoncellomousse brengt meteen een zomers gevoel op tafel. Licht, elegant en heerlijk om te delen! 

Ontdek ons recept hieronder! 

Bereidingswijze: 

  1. Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers daarna het sap uit.
  2. Klop de eidooiers met de suiker en de citroenrasp tot een lichte, romige massa.
  3. Laat de gelatine enkele minuten weken in koud water. Verwarm intussen het citroensap. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme sap. Laat kort afkoelen en meng dit door het eidooiermengsel.
  4. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot ze stevig en luchtig zijn. Klop in een andere kom de room met de poedersuiker stijf.
  5. Roer de limoncello door het citroenmengsel. Spatel er eerst de slagroom luchtig doorheen, gevolgd door de geklopte eiwitten.
  6. Verdeel de mousse over glazen of schaaltjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  7. Werk vlak voor het serveren af met fijngehakte pistachenootjes.
  8. Smakelijk! 

Wat heb je nodig? 

  • 2 eieren
  • 40 g fijne kristalsuiker
  • 100 ml slagroom (35% V.G.) 
  • 50 ml limoncello
  • 1 citroen
  • 4 g gelatine
  • 1 el poedersuiker
  • 20 g pistache

*Dit recept is gebaseerd op 4 personen.