Arseus Lab Digital presents: 3Shape gebruikersdag

Bent u een 3Shape gebruiker en wilt u meer weten over de nieuwste innovaties en de toekomst rondom 3Shape? Kom langs op onze 3Shape gebruikersdag op 30 mei in Technopolis Mechelen of op 31 mei 2024 in Van der Valk Houten. Op deze dag staat het delen van kennis en het ontdekken van de nieuwste ontwikkelingen rondom 3Shape centraal. Kortom, het belooft een boeiende dag te worden. 

Voor dit boeiende en innovatieve event wordt 99 euro (exclusief btw) per deelnemer in rekening gebracht d.m.v. een factuur. 

* Vooraf inschrijven is verplicht. Maximum 2 deelnemers per lab. Uw inschrijving wordt als definitief beschouwd zodra de factuur is voldaan.

Programma

14u00: Ontvangst
15u00: Aanvang plenaire sessie. Voordracht verzorgd door 3Shape
16u30: Break-out sessies deel 1 (u kunt maximum 1 voordracht kiezen)
17u30: Break-out sessies deel 2 (u kunt maximum 1 voordracht kiezen)
18u30: Netwerking en walking dinner
21u00: Einde event

Prijs

99 euro exclusief btw per deelnemer

KRTP punten

2,5 KRTP 

Locaties

Donderdag 30 mei 2024
Technopolis Mechelen

Vrijdag 31 mei 2024
Van der Valk Houten

Over de plenaire sessie

15u00-16u00: 3Shape's Latest Innovations and the Future of Dental Labs

Duur: 1 uur - Taal: Engels

Ontdek de baanbrekende innovaties van 3Shape en krijg inzicht in de toekomst. Rune Fisker duikt in de laatste ontwikkelingen en trends in de sector en laat uitgebreid zien hoe technologie een revolutie teweegbrengt in tandtechnische laboratoria.

Rune is een belangrijke bedenker en drijvende kracht achter de oplossingsgerichte innovaties van 3Shape. In zijn presentaties verwerkt hij concrete methoden van AI-technologie en zijn visie op de toekomstige ‘digitale tandheelkunde’. Rune werkt al sinds de oprichting bij 3Shape. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor 3Shape's productstrategie en innovatieroadmap. Hij heeft een PhD van de Technische Universiteit van Denemarken en een executive MBA van de Copenhagen Business School.

Over de break-out sessies

Na de plenaire voordracht, staan 2 blokken met interessante break-out sessies gepland.
Vooraanstaande sprekers van verschillende CAD/CAM-merken zullen een vernieuwende presentatie geven rond hun 3Shape toepassingen.
Per blok zullen gelijktijdig afzonderlijke break-outsessies worden gehouden. U kunt op de dag van het event maximaal 2 sessies bijwonen. 

16u30 - 17u15: Break-Out sessies deel 1


16u30 - 17u15: Grow your business with 3Shape Automate

Duur: +/- 45 min - Taal: Engels

Noor zal een demo geven van 3Shape Automate en de workflow van Dental System naar 3Shape Automate bespreken. U ontdekt bovendien de baanbrekende innovaties van 3Shape en krijgt inzicht in de toekomst van laboratoria. 

Noor is Sales Manager voor Design Service en Automate. Hij heeft een achtergrond als tandtechnicus en jarenlange ervaring van onschatbare waarde op dit gebied. In zijn huidige functie is Noor verantwoordelijk voor het stimuleren van de verkoop van onze Design Service- en Automate-producten. Zijn expertise ligt niet alleen in het begrijpen van de fijne kneepjes van tandheelkundige technologie, maar ook in het effectief communiceren van de waarde van onze diensten.


16u30 - 17u15: Asiga and 3Shape – the seamless Workflow

Duur: +/- 45 min - Taal: Engels

Ontdek hoe Asiga is geïntegreerd in 3Shape via de verschillende studiotoepassingen en 3Shape Produce. Leer van Asiga's Global Technology Manager hoe je elk dentaal werkstuk kunt maken met een Asiga 3D-printer. Deze voordracht gaat ook in op de unieke materialen die beschikbaar zijn en de nieuwste Asiga-technologie.

Dr. Stephan Weiß heeft een doctoraat in polymeerchemie en verdiepte zich na zijn studie in 3D printen. In 2014 was hij de eerste Duitse dealer die Asiga vertegenwoordigde. Sinds 2017 werkt Stephan direct voor Asiga, geeft hij zijn kennis door aan nieuwe dealers in de vorm van trainingen, coördineert hij de samenwerking met de vele materiaalpartners (al meer dan 500 gevalideerde materialen) en doet hij aan proces- en applicatieoptimalisatie (wat heeft geleid tot ontwikkelingen zoals de Low Force Tray, UltraGloss Tray, Fast Print Mode, Separation Detection, etc.).


16u30 - 17u15: Current Status and Future Trends in Dental 3D Printing Workflows: New Solutions to Digital Challenges

Duur: +/- 45 min - Taal: Engels

Bernhard von Oppeln bespreekt tijdens deze sessie de nieuwste trends en innovaties op het gebied van 3D-printen in de tandtechniek. Ontdek hoe deze ontwikkelingen digitale uitdagingen aanpakken en workflows verbeteren. Van hardware tot software en materiaalontwikkeling, verken de beschikbare tools en anticipeer op toekomstige ontwikkelingen op dit gebied.

Bernhard von Oppeln is een Master Dental Technician met meer dan 20 jaar ervaring op tandheelkundig gebied. Hij heeft fulltime gewerkt als tandtechnicus en heeft deelgenomen aan de introductie van CAD/CAM-technologie in de tandheelkunde. Zijn eerste printer was een Form 2 waardoor hij uit de eerste hand ervaring kon opdoen met additive manufacturing workflows in het tandtechnisch lab. Dit was de aanleiding om een professionele carrière in 3D-printen na te streven en bij Formlabs aan de slag te gaan als Dental Applications Engineer.


16u30 - 17u15: Clinical & Technical Approach to create Aesthetic & Functional Edentulous Digital Dentures

Duur: +/- 45 min - Taal: Engels

CAD/CAM-ondersteunde vervaardiging van vaste prothesen is tegenwoordig een gevestigde en wijdverbreide procedure in veel tandartspraktijken en tandtechnische laboratoria. Sinds enkele jaren ligt de focus ook op het digitaal vervaardigen van uitneembare protheses. Het Ivoclar Ivotion Denture System is een beproefde, systematische workflow die u helpt bij de productie van hoogwaardige volledige gebitsprotheses. Door gebruik te maken van CAD/CAM-technologie kan de polymerisatiekrimp worden geëlimineerd, omdat de prothese wordt gefreesd uit een vooraf gepolymeriseerde PMMA-schijf zonder gebruik te maken van een mal in de workflow. De uiteindelijke afdrukken worden direct gescand, zodat de informatie precies één op één wordt overgebracht naar de uiteindelijke prothese en zo de pasvorm van de prothese verbetert. De digitale workflow biedt u een snellere tandopbouw, een betere pasvorm, minder actieve werktijd aan de technische kant, het opslaan van de individuele parameters voor toekomstige protheses, enz.

Thomas Doblander is een gecertificeerde dentaaltechnicus, BPS Master Instructor, Certified Dental Technician en Digital Instructor Labside

17u30 - 18u15: Break-Out sessies deel 2


17u30 - 18u15: De toekomst van 3D-printen van 3D SYSTEMS/NextDent in de tandheelkundige industrie

Duur: 45 min - Taal: Engels

Stijn Hanssen en Adèle Zandbergen van 3D systems geven een overzicht van de toekomst van het 3D-printen in de tandheelkundige industrie en hun visie hierin. Daarnaast wordt ook het meest recente nieuws van NextDent besproken.

Stijn Hanssen is momenteel Director, Dental applications and Business Development bij 3D Systems. In deze rol linkt hij de marktnoden en wensen aan de productontwikkeling, en bepaalt zo mee de strategie van het bedrijf en de impact op de dentale markt.

Sinds het begin van zijn professionele carrière in 2001 heeft Stijn steeds jobs vervult die digitalisatie en innovatie als kernwoorden hadden. In 2003 is hij dan eerder toevallig in de Digitale Dentale wereld terechtgekomen en sinds jobs uitgeoefend voor productiecenters en technologieontwikkeling bedrijven.  

Adèle Zandbergen heeft meer dan 25 jaar ervaring in de dentale industrie. Zij maakte de ontwikkeling mee van het vervaardigen van de conventionele prothese in de diverse laboratoria tot en met de digitale ontwikkeling tot op heden. Zij geeft een toekomstbeeld van het bedrijf waar zij voor werkt (3Dsystems die printers ontwikkeld en NextDent die kunststoffen ontwikkelt. Een beeld over de digitale prothese en  ontwikkelingen in de dentale industrie.


17u30 - 18u15: VITA VIONIC - Digital Solutions

Duur: +/- 45 min - Taal: Nederlands/Frans

Er zijn verschillende manieren om de uitneembare prothese digitaal te vervaardigen, maar welke manier van werken geniet vandaag de voorkeur? Elke techniek heeft zo zijn voordelen en nadelen. Daarom leggen we tijdens deze voordracht de verschillende concepten naast elkaar en maken we een vergelijking in zowel kwaliteit, esthetiek en productiviteit.

Zo komt u te weten welke materialen de beste kwaliteit bieden, welke library het snelste opstelt of hoe u de prothese het gemakkelijkste uitwerkt. Daarna geven we u ook nog een blik in de toekomst.

Tom Behaeghel is begonnen als tandtechnicus, al snel evolueerde hij naar de rol van technisch adviseur bij VITA, waar hij verantwoordelijk was voor België, Nederland en Luxemburg. Zijn expertise en leiderschap brachten hem vervolgens naar de verantwoordelijkheid voor Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en meer. Bovendien verwierf hij de titel van gecertificeerd cursusinstructeur voor VITA. Tegenwoordig combineert Tom zijn rol als cursusinstructeur met die van verkoopmanager, waarbij hij verantwoordelijk is voor de hele Benelux-regio. 


17u30 - 18u15: De toekomst van 3D-printtechnologie door Myerson

Duur: +/- 45 min - Taal: Engels

Jim Swartout en Marie-Claire Bossaer gaan in gesprek over de toekomst van 3D-printtechnologie. Bovendien zullen ze ook de Myerson High Impact 3D-print vloeistoffen bespreken. 

Duur: +/- 45 min - Taal: Engels

Jim Swartout en Marie-Claire Bossaer gaan in gesprek over de toekomst van 3D-printtechnologie. Ze zullen onder meer een nieuwe 3D-printer introduceren.  Deze geavanceerde 3D-printer kan in één keer een digitale prothese printen die bijna volledig klaar is zodra hij uit de printer komt. Ze zullen dit concept verder toelichten en perspectief geven op wat de toekomst kan brengen. Bovendien zullen ze ook de Myerson High Impact 3D-print vloeistoffen bespreken. 

Twee decennia lang was Jim Swartout President & CEO van Myerson, LLC (Chicago, IL), een wereldwijd erkend tandheelkundig productiebedrijf. Myerson biedt unieke materialen en apparatuur voor de vervaardiging van volledige gebitsprotheses, metaalvrije gedeeltelijke gebitsprotheses en op maat gemaakte mondprotheses voor de behandeling van snurken en slaapapneu. Jim heeft de afgelopen vier jaar uitgebreid gewerkt aan het onderzoek naar en de ontwikkeling van 3D-printing en fotopolymeren van de volgende generatie. Onder leiding van Jim blijft Myerson prioriteit geven aan de ontwikkeling van kwaliteitsproducten, uitzonderlijke service en innovatie om de levenskwaliteit van patiënten te verbeteren. Buiten zijn werk bij Myerson is Jim lid van de raad van bestuur van de George Richmond Foundation, die zich richt op het bevorderen van het verband tussen mondgezondheid en algemene gezondheid door middel van wetenschap, economie en beleid.


17u30 - 18u15: De geïntegreerde workflow met 3Shape en Millbox

Duur: +/- 45 min - Taal: Engels

Binnenkort meer informatie. 


Over de voordrachten

De plenaire sessie zal plaatsvinden in de algemene zaal van het event.

Er zullen telkens 4 break-out sessies gelijktijdig plaatsvinden. U kunt zich vooraf inschrijven voor de break-out sessies die u graag wenst te volgen (max 2 sessies). 

Plenaire Sessie

'Dit is de titel van de sessie’
door dr. Rune Fisker, Senior Vice President of Product Strategy - 3Shape

Duur: xxx - xxx 

Dr. Rune Fisker zal de visie en de toekomst van 3Shape en de dentale markt bespreken.
Hij heeft het onder andere ook over hoe Artificiële IntelIigentie de dentale markt zal beïnvloeden. 

Dr. Rune Fisker is Senior Vice President of Product Strategy bij 3Shape. 


Break-out sessies

Asiga and 3Shape – the seamless Workflow'
door Dr. Stephan Weiß - Global Technology Manager - Asiga

Duur: xxx - xxx 

Ontdek hoe Asiga is geïntegreerd in 3Shape via de verschillende studiotoepassingen en 3Shape Produce. Leer van Asiga's Global Technology Manager hoe je elke tandprothese kunt maken met een Asiga 3D-Printer. Deze voordracht gaat ook in op de unieke materialen die beschikbaar zijn en de nieuwste Asiga technologie.

Dr. Stephan Weiß heeft een doctoraat in polymeerchemie en verdiepte zich na zijn studie in 3D printen. In 2014 was hij de eerste Duitse dealer die Asiga vertegenwoordigde.
Sinds 2017 werkt Stephan direct voor Asiga, geeft hij zijn kennis door aan nieuwe dealers in de vorm van trainingen, coördineert hij de samenwerking met de vele materiaalpartners (al meer dan 500 gevalideerde materialen) en doet hij aan proces- en applicatieoptimalisatie (wat heeft geleid tot ontwikkelingen zoals de Low Force Tray, UltraGloss Tray, Fast Print Mode, Separation Detection, etc.).

'Current Status and Future Trends in Dental 3D Printing Workflows: New Solutions to Digital Challenges'
door Bernhard von Oppeln - Dental Applications Engineer - Formlabs

Duur: xxx - xxx 

Tijdens deze voordracht bespreekt Bernhard von Oppeln, Dental Applications Engineer de 3D-printing Workflows

Bernhard von Oppeln is een Master Dental Technician met meer dan 20 jaar ervaring op tandheelkundig gebied. Hij heeft fulltime gewerkt als tandtechnicus en heeft deelgenomen aan de introductie van CAD/CAM-technologie in de tandheelkunde. Zijn eerste printer was een Form 2 waardoor hij uit de eerste hand ervaring kon opdoen met additive manufacturing workflows in het tandtechnisch lab. Dit was de aanleiding om een professionele carrière in 3D printen na te streven en bij Formlabs aan de slag te gaan als Dental Applications Engineer.


'Clinical & Technical Approach to create Aesthetic & Functional Edentulous Digital Dentures'
door Thomas Doblander - Certified Dental Technician - Senior Manager Global Education technical - Ivoclar

Duur: xxx - xxx 

CAD/CAM-ondersteunde vervaardiging van vaste prothesen is tegenwoordig een gevestigde en wijdverbreide procedure in veel tandartspraktijken en tandtechnische laboratoria. Sinds enkele jaren ligt de focus ook op het digitaal vervaardigen van uitneembare protheses. Het Ivoclar Ivotion Denture System is een beproefde, systematische workflow die u helpt bij de productie van hoogwaardige volledige gebitsprotheses. Door gebruik te maken van CAD/CAM-technologie kan de polymerisatiekrimp worden geëlimineerd, omdat de prothese wordt gefreesd uit een vooraf gepolymeriseerde PMMA-schijf zonder gebruik te maken van een mal in de workflow. De uiteindelijke afdrukken worden direct gescand, zodat de informatie precies één op één wordt overgebracht naar de uiteindelijke prothese en zo de pasvorm van de prothese verbetert. De digitale workflow biedt u een snellere tandopbouw, een betere pasvorm, minder actieve werktijd aan de technische kant, het opslaan van de individuele parameters voor toekomstige protheses, enz.

Certified Dental Technician
Senior Manager Global Education technical - Ivoclar
BPS Master Instructor 
Digital Instructor Labside

VITA VIONIC – Digital Solutions
door Tom Behaeghel, Sales Manager Benelux - Vita Zahnfabrik

Duur: xxx - xxx 

Er zijn verschillende manieren om de uitneembare prothese digitaal te vervaardigen, maar welke manier van werken geniet vandaag de voorkeur? Elke techniek heeft zo zijn voordelen en nadelen. Daarom leggen we tijdens deze voordracht de verschillende concepten naast elkaar en maken we een vergelijking in zowel kwaliteit, esthetiek en productiviteit.

Zo komt u te weten welke materialen de beste kwaliteit bieden, welke library het snelste opstelt of hoe u de prothese het gemakkelijkste uitwerkt. Daarna geven we u ook nog een blik in de toekomst.


Nextdent: 'The Future of 3D printing of 3D SYSTEMS/NextDent in the Dental Industry'
door Stijn, Giacomo, Adele - 3D systems

Duur: xxx - xxx 

We geven een overzicht van de toekomst van 3D printen in de tandheelkundige industrie

Adèle Zandbergen heeft meer dan 25 jaar ervaring in de dentale industrie. Zij maakte de ontwikkeling mee van het vervaardigen van de conventionele prothese in de diverse laboratoria tot en met de digitale ontwikkeling tot op heden. Zij geeft een toekomstbeeld van het bedrijf waar zij voor werkt (3Dsystems die printers ontwikkeld en NextDent die kunststoffen ontwikkelt. Een beeld over de digitale prothese en  ontwikkelingen in de dentale industrie

Demo over de nieuwe 3Shape Automate en de mogelijkheden van Artificiële intelligentie
door Noor Koni, Sales Manager 3Shape Automate

Duur: xxx - xxx 

Tijdens deze break-out sessie geeft Noor Koni, Sales Manager 3Shape Automate, een praktische demonstratie over de nieuwe 3Shape automate en de mogelijkheden van Artificiële Intelligentie in 3Shape. 


Presentatie over Myerson
door Jim Swartout en Marie-Claire Bossaer

Duur: xxx - xxx 

BInnenkort meer informatie! 

Over de sprekers